Nuuk
20.07.75
njn@heca.gl

Siumut, Kommuneqarfik Sermersooq 

Jeg hedder Nicolai J Nissen. Jeg er født i 1975, og kom første gang til Nuuk i 1998.
Jeg i Nuuk med min kone og vores 2 børn. Jeg er virksomhedsejer og administrerende direktør med solid erhvervserfaring fra udfordrende job i flere forskellige lande.
Jeg har blandt andet været chef for spændende afdelinger hos LEGOLAND parkerne, været medlem af ledergruppen hos kulturfyrtårnet Musikkens Hus i Aalborg og arbejdet professionelt med musik, kultur, turisme og erhverv i mere end 20 år.

Jeg er hovedaktionær i HECA Nuuk A/S, der ejer og driver en række virksomheder i restaurations- og underholdningsbranchen i Nuuk.

Jeg har en stor kærlighed for hele regionen, og særligt den by, som jeg bor i. Jeg har det bedst med at tage et ansvar, fremfor at stå på sidelinjen og være bagklog. Derfor har jeg takket ja til muligheden for at gøre en forskel i politik, og jeg stiller op for Siumut til kommunalvalget i Kommuneqarfik Sermersooq.

De, der kender mig bedst, er ikke overraskede over, at jeg hører hjemme hos netop Siumut. Det er det parti, der bedst forener det sociale og det liberale. Det handler kort sagt om at skabe bæredygtig vækst, så der er råd til at udvikle samfundet og tage os bedre af de medborgere, der ikke har det ligeså let som os andre.

Bedre muligheder for alle

Missionen er at skabe bedre muligheder for alle. Bedre muligheder for de, der har det sværest. Og bedre muligheder for iværksættere, erhvervsfolk og lokale ildsjæle, der kommer til at være med til at udvikle kommunen i fællesskab. Her mener jeg, at kommunen skal spille en langt større rolle. Aktivt som vækstfremmende sparringspartner.
Overordnet er min holdning, at de fleste ting i samfundet hænger sammen. Ligesom hos en virksomhed eller i en familie.

Hvis et familiemedlem ikke har det godt, påvirker det hele familien. Derfor er det vigtigt, at vi skaber bedre forhold for alle. Det er også overskriften på den plan, vi vil iværksætte, når vi får mere indflydelse i kommunalbestyrelsen.

Vi skal sørge for, at de svageste medborgere for hjælp til at få det bedre. Til at komme videre fra svære tider i tilværelsen, og til at blive en aktiv del af samfundet. Vi skal have overskud til at hjælpe dem, der ikke kan selv.

På samme måde skal vi f.eks. sætte aktivt ind med hjælp og støtte overfor hele familien, hvis f.eks. et barn bliver fjernet fra hjemmet. Bliver et barn fjernet, er det hele familien, der har brug for hjælp.

Ansvaret for svage, ældre, børn og unge er stor hos Siumut. Det betyder meget. Men det koster også meget. Og det koster rigtig meget, når vi ønsker at gøre en forskel, der virker i praksis.

Derfor skal vi sørge for, at der skabes bedre vilkår for iværksættere og erhvervsfolk, der skal tjene penge til samfundet. Mindre bureaukrati og hurtigere sagsbehandling er f.eks. vigtigt.
Erhvervslivet og ”kommunen” er ikke modspillere. Det kan jeg være med til at bevise. Jeg kan være med til at skabe en kobling mellem erhverv, kultur og turisme.
Yder vi en solid indsats for erhverv, kultur og turisme i Kommuneqarfik Sermersooq, kan vi få råd til at skabe mere velfærd her i kommunen, og vi kan sende flere midler ud til de kommuner, der har færre penge end hovedstadskommunen.

Jeg mener, at vi skal have en turistuddannelse her i byen. Vi skal også have flere tilbud til turisterne. Vi vil nemlig sørge for, at der skabes en fremgang på 40% i turismen i Nuuk, så snart den nye lufthavn er klar. (Første år, skal turismen øges med 40%)
Der er også en række mere nære ting, vi skal sørge for. Som betyder noget for mange borgere. Små ting, der kan være med til at gøre hverdagen eller fritiden bedre. Et konkret eksempel er, at vi skal have sprængt en bedre passage ud i fjeldet for de mange snescooter-entusiaster.

Og jeg håber meget, at se dig til vælgermøder, hvor du kan stille kritiske spørgsmål og selv komme med ideer og konkrete forslag til, hvordan vi kan udvikle hele kommunen. Det kræver nemlig, at vi alle arbejder sammen, uanset om vi er enige eller uenige rent politisk. Udfordringen er at finde sammen om de ting, vi kan blive enige om, og få det til at ske i praksis.

Nicolai J Nissen

Kandidat for Siumut

Kommuneqarfik Sermersooq 2017